..:: Hovedsiden - Om Dagfinn - Kontakt - CD Samling - Bilder - Bøker - Konserter/forestillinger ::..
Elgens dal ELGENES DAL
Et år blant kjempeelgene i Sarek Nasjonalpark

Sarek, selve ordet er ladet og forlokkende. Det får villmarkstraverens hjerte til å slå heftig. For sammen med de andre store nasjonalparkene i Nord-Sverige, er Sarek et av de siste, uberørte villmarksområdene som finnes igjen i Europa.
  Elgoksene her inne er trollelger som de fleste elgjegere har hørt om og drømt om. I Sarek nasjonalpark er det ikke tillatt å drive jakt, og elgstammen får anledning til å utvikle seg naturlig. Frodige fjellbeiter skaper kjempe okser med imponerende gevir. Kullisene som disse dyra rusler rundt i, er ikke mindre imponerende høystammet fjellbjørkeskog, frodige myrer og krokete, viltre bekker; alltid med kneisende fjelltopper i bakgrunnen.
  Når vi beveger oss inn gjennom porten til Elgenes dal, mellom de mektige fjelltoppene Skierfe og Tjakkeli, opplever vi å være på et hellig sted, hvor naturen er intakt. Jo visst følger vi mektige elger gjennom nesten et år, men vi treffer også på bjørebinne med unger, sangsvane og smålom på hekkeplassen, og over oss svever kongeørna.
  Da forfatterne første gang kom til Sarek for å filme bjørn tidlige på 1990-tallet, var det ikke underlig at de forelsket seg i stedet. Siden ble det turer inn hit hvert eneste år...

:: Bestill

Elgen, skogens konge
ELGEN SKOGENS KONGE
Den utrolige elgen

En spennende presentasjon av Skandinavias nasjonaldyr - med et fantastisk bildemateriell.

ISBN: 82-7683-277-6

Forlag: Boksenteret Forlag - et forlag i Cappelen Faktagruppen
WAY NOR - hele norges souvenirleverandør


:: Bestill
Copyright © Dagfinn Kolberg 2005
Design Alexsander.net Drift: Per Ivar Søbstad