..:: Hovedsiden - Om Dagfinn - Kontakt - CD Samling - Bilder - Bøker - Konserter/forestillinger ::..

 

 

 

8. desember 2013
Endelig! Tre år etter Det gode livet kommer en ny cd-utgivelse fra naturelskeren på Vestfossen i Nedre Buskerud. Nå er plata med tittel Vargtimen her! Dagfinn trives best ute i naturen, alltid med kamera rundt halsen (for mannen er jo også profesjonell naturfotograf!), i kulturlandskap, fjell og skog. Særlig det siste. I skogen finner han motiver og ikke minst inspirasjon til å skrive både melodier og norske tekster. Vargtimen har åtte egne sanger og i tillegg tolkes to av Neil Youngs klassikere (Roll another number og Helpless). Vargtimen er såkalt skaurock fra start til mål. Plata er spilt inn i løpet av de to siste årene i Big Bang-trommis Olaf Olsens Trommestudio på Vestfossen. Olaf Olsen figurerer både som tekniker, produsent, trommeslager, korist m.m. på Vargtimen. Meget spennende! En lang rekke både lokale og landskjente musikere har i tillegg bidratt på Vargtimen: Nikolai Hængsle Eilertsen, Morten Qvenild, Terje Wagelid, Johny Aasgaard, Eskil Aasland, Heid Grete Aasland, Embrik Aasland, Herman Skrinde, Bjørn Arnestad, Olav Aas, Linda Leander og Erik Martinsen.
Vargtimen har blitt en helstøpt plate som i følge Dagfinn selv tar skaurocken til nye høyder. Dette er musikk for alle som er glade i naturen og som liker en blanding av akustisk og elektrisk skaurock, og selvsagt alle som interesserer seg for Neil Youngs musikk.
Dagfinn Kolberg har som overordnet mål med sin gjerning både innen musikk og naturfotografering å inspirere andre mennesker til å tilbringe så mye tid som mulig ute i naturen. Og igjen; spesielt i skogen. Vargtimen skiller seg ikke fra Dagfinns fem tidligere cd-utgivelser i så måte. Her er f.eks. sangen Skauleis i november, en sang om å gå skauleis, dvs. utenfor sti og vei i skogen, og en hyllest til mørketida som Dagfinn uten tvil liker bedre enn de fleste(for da står fotomotivene i kø i naturen!). Denne sangen og flere andre spor på plata er inspirert av det Dagfinn kaller «hverdagsnaturen», det vil si opplevelser i den nære naturen; kulturlandskapet og skogen rett utenfor døra. Mitt kjære Sarek og Ei binne kom hjem er begge sanger inspirert av villmarken i Sarek Nasjonalpark i Svensk Lappland.

Kjøp CD


Copyright © Dagfinn Kolberg 2005
Design Alexsander.net Drift: Per Ivar Søbstad