..:: Hovedsiden - Om Dagfinn - Kontakt - CD Samling - Bilder - Bøker - Konserter/forestillinger ::..
Dagfinn Kolberg (44)

Skaurock – Neil Young – Naturfoto
Dagfinn Kolberg, multikunstneren fra Vestfossen, ble tildelt Øvre Eikers Kulturpris i 2004!
Han er presentert i eget portrettprogram i Ut i Naturen, NRK 1, og har samarbeidet bl.a med artisten Jonas Fjeld og med filmfotograf Arne Nævra.

Skaurock: Dagfinn Kolberg har gitt ut to solo-CD’: Dronningdrøm (2002) og Funnet min flokk (2004) og to nye CD-prosjekter står nå for tur: Urskogens stemme og 3320 Vestfossen. Sjangeren er viserock, eller skaurock som Dagfinn selv liker å kalle det. Både melodier og norske tekster er signert Dagfinn Kolberg. På konsertene kombineres gjerne musikken med egne naturbilder på storskjerm. En gåsehudfremkallende opplevelse! Dagfinn Kolbergs varemerke er konserter i friluft, til alle årstider og til alle døgnets tider. Han har også satt opp tre forskjellige konserter/forestillinger i Drammens Teater. Både aleine med kassegitar/munnspill, med bandet Villskudd og duoen Skaugutta.

Neil Young: Dagfinn Kolbergs forbilde og inspirasjonskilde har de siste 25 årene vært Neil Young. Etter hvert har Dagfinn fått ry på seg som en eminent tolker av Neil Youngs låter. Dagfinn har hatt et ukjent antall reinspikka Tributt til Neil Young-konserter. Både aleine med kassegitar og munnspill og med band (Young Young).

Naturfoto: Dagfinn Kolberg har arbeidet på heltid de siste 15 årene som naturfotograf.
Han har hatt et stort antall bilder og reportasjer på trykk i aviser og tidsskrifter, bl.a fast ”Grønn side” i Drammens Tidende 1993-96. Han har gitt ut to naturbøker: Elgenes Dal-Et år blant kjempeelgene i SarekNasjonalpark(1998) og Elgen-Skogens Konge (1999). Begge skrevet sammen med Arne Nævra og utgitt på Boksenteret Forlag. Dagfinn har også hatt flere fotoutstillinger de siste årene, bl.a i Drammens Teater/Glassfoajeen.

Fra kritikkene:
Dagfinn Kolberg: Funnet min flokk (2004):
”En rootsrocka trubadur som synger på norsk, og som drar av deg klærne, legger vekk stresskofferten, og gnir inn hendene dine med tyrived så du kjenner roen komme over hele bringa. Det blir ikke dårlig vær i påsken med Dagfinn Kolberg!”
Johnny Andreassen i Drammens Tidende

Dagfinn Kolberg: Konsert i Drammens Teater / Studioscenen (2003):”Livskunstneren har rukket å bli 43 år, og han er i stadig utvikling som artist. Hans norske tekster er gode og til ettertanke. Original er mannen. Ingen tvil om det, men nettopp det er hans styrke.”
Tore Shetelig i Drammens TidendeEt Kolberg-tryne etter ca. fem uker i telt i Rapadalen, Sarek Nasjonalpark, Svensk Lappland.
Foto Arne Nævra


Tyribål på Holtefjell. Kan det bli bedre?
Foto: Pernille Olsen

Gamledassen på Kolbergåsen er et sted å hente inspirasjon...

Gamledassen på Kolbergåsen er et sted å hente inspirasjon...

Den ultimate frihet. Naken på Spatnek i Rapadalen, Sarek Nasjonalpark, Svensk Lappland. Hiiiiiiiaaaa!
Den ultimate frihet. Naken på Spatnek i Rapadalen, Sarek Nasjonalpark, Svensk Lappland. Hiiiiiiiaaaa!

Dagfinn Kolberg på turne i Telemark (2003):
”Dagfinn Kolberg presenterte en serie vakre lysbilder som fortalte alt om spennvidden i opplevelsene naturen gir.
Når sangen også handlet om kjærlighet, ble det hele full-komment. Regelrett en opplevelse som skapte gåsehud av vellyst.” Jens Marius Hammer i Rjukan Arbeiderblad

Dagfinn Kolberg: Dronningdrøm (2002):
”Foruten en svært bra åpning med låten Den andre sida er Dagfinn best når han trøkker på med rock’nroll-hjulet i frigir. En sjarmerende, varm og ekte plate. Johnny Andreassen i Drammens Tidende

Dagfinn Kolberg: Konsert på Holtefjell (2002):
”Så ble det da også en høytidsstund der inne på Holtefjell blant krokete furuer og rødmende moltekart. En oppglødd musiker sørget for at fjellet rocket, og selv om nok Grøllafurua har opplevd litt av hvert i sitt lange liv, overgår nok dette det meste. Jan Rasmussen i Drammens Tidende

Dagfinns ”basecamp” er bryggerhuset på Kolberg Gård. Kolberg Gård regnes i dag som en av Vestfossens viktige kulturinstitusjoner. Her arrangeres selskaper og konserter året rundt. Kolberg Gård må oppleves.
Sjekk ut: www.kolberg-gaard.no

Copyright © Dagfinn Kolberg 2005
Design Alexsander.net Drift: Per Ivar Søbstad